Žebrácká polívčička
Recepty, PolévkySuroviny
- cca 250 gr staršího chleba
- vody tak akorát asi 3/4 litru
- vajíčka 3-4
- sůl
- pepř mletý
- kmín mletý
- 1 masox
- cibule a
- Maggi (polévkové koření)
Postup Žebrácká polívčička
Postup přípravy receptu
-
Starší chleba nakrájím na co nejmenší kousky (5x5 mm). Dám do hrnce a zaliji vařicí vodou asi tak 3/4 l a pomalu vařím. Přidám sůl, kostku masoxu a pepř, kmín (špetku) vše dle chuti.
Asi tak po půl hodině a stálého míchání přidám smaženou cibuli (barva zlatohnědá). Dochutím Klasikem.
Polívka může být trochu hustší. Protože je to chlebovka tak nějaký kousek nevadí, alespoň se pozná že je to chleba.
Na závěr vyfouknu 3-4 celá vejce a lehce zamíchám, odstavím a asi tak za půl hodiny podáváme.