Žebrácká polívčička

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 250 gr staršího chleba
vody tak akorát asi 3/4 litru
vajíčka 3-4
sůl
pepř mletý
kmín mletý
1 masox
cibule a
Maggi (polévkové koření)

Postup přípravy receptu

  1. Starší chleba nakrájím na co nejmenší kousky (5x5 mm). Dám do hrnce a zaliji vařicí vodou asi tak 3/4 l a pomalu vařím. Přidám sůl, kostku masoxu a pepř, kmín (špetku) vše dle chuti.

  2. Asi tak po půl hodině a stálého míchání přidám smaženou cibuli (barva zlatohnědá). Dochutím Klasikem.

  3. Polívka může být trochu hustší. Protože je to chlebovka tak nějaký kousek nevadí, alespoň se pozná že je to chleba.

  4. Na závěr vyfouknu 3-4 celá vejce a lehce zamíchám, odstavím a asi tak za půl hodiny podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!