Bylinková žebračka

Recepty, Polévky

Suroviny

starší chléb
3 l zeleninového bujónu nebo vývaru
2 velké hrsti petrželky
libeček
1 PL kmínu
1 stroužek česneku
1 PL másla
200 g kysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Chleba rozlámeme, nebo rozdrtíme a vložíme do vroucího vývaru nebo voda a bujonu.

  2. Přidáme bylinky, část necháme na ozdobu. Pomalu vaříme cca 20 minut.

  3. Ve smetaně rozmícháme vejce a přilijeme do polévky. Dochutíme podle naší chuti.

  4. Vím, že někdo tu psal, že libeček nemá rád – lze nahradit buď ještě větším množstvím petrželky, nebo přidáním majoránky ale až v závěru vaření –ta dlouhým vařením hořkne. Obměny – lze přidat houby, zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!