Staročeská chlebová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1/4 chleba nejlépe staršího
2 l vody
kmín
sůl
pepř
pokud chcete, tak tam můžete dát i česnek
1 kostka masoxu
200 ml smetany
2 vajíčka
Můžete dát:
brambory
zakysanou smetanu
petrželku

Postup přípravy receptu

  1. Chleba si nakrájíme na kostičky, hodíme do vroucí vody.

  2. Přidáme kmín, sůl a jednu kostku masoxu. Povaříme, dokud se chleba z větší části nerozvaří - cca 20 minut.

  3. Potom stahneme hrnec z ohně a mixerem vše do hladka rozmixujeme.

  4. Postavime na oheň, přilejeme 200 ml smetany na zjemnění a zvýraznění chuti. Dochutíme solí, případně pepřem a krátce povaříme.

  5. Do horké polévky zašleháme dvě vajíčka. Kdo chce, tak si do polévky může dát vařené brambory a nakonec, když budeme polévku servírovat tak jí ozdobíme zakysanou smetanou a nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!