Hovězí roláda v omáčce s vůní rozmarýnu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího masa na roládu (měla jsem pěkné přední)
- 300-500 g míchaného mletého masa
- 2 cibule
- 1-2 papriky
- 1 větší vařený brambor
- 4 růžičkové kapustičky
- 1 párek
- 1 měkký sýr Apetito
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička zázvoru
- 2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1 větvička rozmarýnu
- olej
- 2 lžíce mouky
- sůl
Postup Hovězí roláda v omáčce s vůní rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Z hovězího masa si uděláme plát na roládu a rozklepeme, po obou stranách osolíme, do vnitřní strany rozetřeme sýr.
Mleté maso si osolíme, nastrouháme bramboru a na malé kousky nakrájenou 1 papriku a 1 cibuli, smícháme a rozložíme na sýr, doprostřed položíme párek. Kapustičky si přeřízneme na půlky a párek nimi obložíme, srolujeme a omotáme nití, aby nám mleté maso nelezlo ven. Celou roládu posypeme trochu zázvozem a celou jí omatláme sušeným rozmarýnem.
Takto připravenou roládu dáme opéct na olej, kde jsme před tím osmažili cibuli, opečeme jí po všech stranách, zalijeme vodou, tu osolíme a dusíme tak 30 minut. Pak přidáme česnek na plátky, druhou papriku na kostičky a vhodíme větvičku rozmarýnu, je-li třeba dolejeme vodu a dusíme dál.
Ke konci dušení, kdy už je roláda měkká, dáme do trošky vody mouku, promícháme, omáčku zahustíme, dochutíme a necháme ještě povařit.