Jahodovo - banánová marmeláda (meruňková višňová,....)

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

600 g jahod čerstvých
400 g banánů nakrájených na kousky
1 Gelfix 2:1
500 g cukru krystal

Postup přípravy receptu

  1. Jahody a banány rozmixujeme a dáme do kastrolu. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru a přimícháme k ovoci. Vše přivedeme k varu a 1 minutu povaříme.

  2. Potom přisypeme zbytek cukru, opět přivedeme k varu a povaříme za stálého míchání nejméně 5 minut. Případnou pěnu odebereme.

  3. 1-2 kávové lžičky marmelády dáme na talířek a zjistíme, zda je dostatečně tuhá. Pokud ne (po vychladnutí), přidáme 2 kávové lžičky kyseliny citronové.

  4. Horkou marmeládu plníme do připravených sklenic, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru na 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!