Okaté fazole se špenátem a dýní

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 hrnek uvařených fazolí černé oko
bobkový list (nebo bylinky proti nadýmání)
100 g listového špenátu
hrst pokrájené dýně hokkaidó
sůl
pepř
zázvor
římský kmín
chilli (prášek)
Volitelně:
hrst kukuřice
kokosové mléko

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme.

  2. Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s troškou vody, až než dýně změkne (hokkaidó měkne rychle). Osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým nebo sušeným zázvorem, římským kmínem a chilli.

  3. Základ by mě být dostatečně pikantní, protože fazole nejsou samy o sobě příliš výrazné. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!