Okaté fazole se špenátem a dýní
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 hrnek uvařených fazolí černé oko
- bobkový list (nebo bylinky proti nadýmání)
- 100 g listového špenátu
- hrst pokrájené dýně hokkaidó
- sůl
- pepř
- zázvor
- římský kmín
- chilli (prášek)
- Volitelně:
- hrst kukuřice
- kokosové mléko
Postup Okaté fazole se špenátem a dýní
Postup přípravy receptu
-
Fazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme.
Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s troškou vody, až než dýně změkne (hokkaidó měkne rychle). Osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým nebo sušeným zázvorem, římským kmínem a chilli.
Základ by mě být dostatečně pikantní, protože fazole nejsou samy o sobě příliš výrazné. Podáváme s rýží.