Okaté banánové lívanečky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 lžička mletého lněného semínka
2 lžíce vody
1 malý hodně zralý banán do těsta
4 lžíce univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
1/2 lžičky prášku do pečiva
rostlinné mléko podle potřeby (asi 1/2 hrnečku)
1/2 banánu nakrájeného na kolečka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Lněné semínko namočíme do dvou lžic vody a necháme 5 minut odstát.

  2. Mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme zralý banán rozmačkaný vidličkou na hladkou kaši a namočené lněné semínko.

  3. Postupně po lžících přidáváme mléko a umícháme klasické lívancové těsto.

  4. Nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem a rozehřejeme. Lžíci těsta rozetřeme jako lívaneček a doprostřed položíme kolečko banánu. Až začnou kraje zlátnout, lívaneček otočíme a opečeme i ze strany s banánem (z této strany pečeme kratší dobu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!