Okaté hrnečkové knedlíky
Recepty, PřílohySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1,5 hrnku mléka
- 2 vejce
- tenčí klobásy nebo párky (kvalitní, ne plné mouky)
- 4-5 plátků toustového chleba
- hrst smažené sušené cibule
- 1/2 lžičky sušeného droždí
- sůl
- sekaná petrželka
Postup Okaté hrnečkové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Toustový chleba nakrájíme na kostky. Smícháme mouku, droždí, vejce, vlažné mléko, chleba, cibuli a sůl. Rovné hrnky vymažeme máslem nebo stačí vystlat mikrotenovým sáčkem. Těsto nalijeme do 3/4 hrnku.
Klobásu odměříme podle výšky hrnku a pokud je větší, uřízneme. Píchneme doprostřed těsta. Hrnky vaříme v hrnci s vroucí vodou 25-30 minut. Jsou-li uvařené, vyzkoušíme špejlí. Knedlíky jsou dobré k různému druhu zelí nebo špenátu.