Okaté hrnečkové knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

2 hrnky polohrubé mouky
1,5 hrnku mléka
2 vejce
tenčí klobásy nebo párky (kvalitní, ne plné mouky)
4-5 plátků toustového chleba
hrst smažené sušené cibule
1/2 lžičky sušeného droždí
sůl
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chleba nakrájíme na kostky. Smícháme mouku, droždí, vejce, vlažné mléko, chleba, cibuli a sůl. Rovné hrnky vymažeme máslem nebo stačí vystlat mikrotenovým sáčkem. Těsto nalijeme do 3/4 hrnku.

  2. Klobásu odměříme podle výšky hrnku a pokud je větší, uřízneme. Píchneme doprostřed těsta. Hrnky vaříme v hrnci s vroucí vodou 25-30 minut. Jsou-li uvařené, vyzkoušíme špejlí. Knedlíky jsou dobré k různému druhu zelí nebo špenátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!