Vepřová roláda plněná špenátem, pečená na ochucených bramborách
Recepty, Vepřové masoPostup Vepřová roláda plněná špenátem, pečená na ochucených bramborách
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme. Osolime, opepříme, potreme prolisovanym cesnekem a dame plátky slaniny.
V panvicce rozpalime olej s kouskem masla. Pridame cibuli na kosticky a orestujeme. Vlozime plátky cesneku a spenat. Osolime a opeprime. Vychladou smes dame na slaninu a roladu svineme. Zavazeme niti.
Pripravime pekacek. Dame olej a orestujeme roladu ze vsech stran. Maso pak vyndame a do stejneho pekacku dame trosku oleje a kousek masla.
Brambory oloupeme a nakrajime na silnejsi platky. Ochutime soli, peprem, cesnekem a horcici.
Brambory skladame do pekacku a na to polozime roladu. Vlijeme pul hrnku vody a peceme aspon hodinu a pul.