Řízečky z hlívy ústřičné

Recepty, Houby

Suroviny

mladé kloboučky hlívy
sůl
hladká nebo polohrubá mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení
sýr a šunka
trochu hladké nebo polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Řízky můžeme připravit několika způsoby. Nejjednodušší je klobouky hlívy krátce namočit do vody nebo mléka, osolit a obalit v mouce, vejci a strouhance.

  2. Řízky budou kypřejší, když řezy hub potřeme tuhým sněhem ušlehaným z bílků, posypeme strouhankou a osmažíme v rozehřátém tuku.

  3. Do třetice varianta pro labužníky: ti nejprve nastrouhají nahrubo sýr a šunku (nebo šunkový salám), smíchají s vejcem a moukou na řidší těstíčko, směsí potřou klobouky, poté je obalí ve strouhance a smaží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!