Řízečky z hlívy ústřičné
Recepty, HoubySuroviny
- mladé kloboučky hlívy
- sůl
- hladká nebo polohrubá mouka
- vejce
- strouhanka
- tuk na smažení
- sýr a šunka
- trochu hladké nebo polohrubé mouky
Postup Řízečky z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Řízky můžeme připravit několika způsoby. Nejjednodušší je klobouky hlívy krátce namočit do vody nebo mléka, osolit a obalit v mouce, vejci a strouhance.
Řízky budou kypřejší, když řezy hub potřeme tuhým sněhem ušlehaným z bílků, posypeme strouhankou a osmažíme v rozehřátém tuku.
Do třetice varianta pro labužníky: ti nejprve nastrouhají nahrubo sýr a šunku (nebo šunkový salám), smíchají s vejcem a moukou na řidší těstíčko, směsí potřou klobouky, poté je obalí ve strouhance a smaží.