Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
Recepty, LuštěninySuroviny
- 2 stehenní řízky
- 3/4 hrnku červené čočky
- 2-3 mrkve
- 160 ml kokosového mléka
- cca 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1 větší cibule
- 3-4 stroužky česneku
- lžička mleté papriky
- špetka muškátového oříšku
- chilli pasta podle chuti
- mletý pepř
- sůl
- olej
Postup Červená čočka s kuřecím masem a mrkví
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky, maso na kostky a mrkev nastrouháme nahrubo. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem a přidáme maso. Restujeme, až zbělá. Přisypeme mrkev a společně chvíli opékáme. Přidáme čočku, papriku, sůl a větší část vývaru, zbytek budeme dolévat podle potřeby.
Pánev přikryjeme a s občasným mícháním dusíme asi 15-20 minut do změknutí čočky. Přidáme kokosové mléko, chilli, pepř a oříšek. Společně už povaříme jen krátce. Směs by neměla být ani hustá, ani řídká. Podáváme s chlebem, případně s bramborem nebo jen tak.