Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Recepty, PolévkySuroviny
- sušené houby shiitake
- uzené tofu
- celá skořice
- badyán
- cibule
- zázvor
- česnek
- sůl, pepř
- mrkev
- šalotky
- růžičková kapusta
- sójová omáčka
- rýžový ocet
- koriandr
- chilli papričky
- limetka
- máta
- phở nudle
Postup Moje phở s houbami shiitake a uzeným tofu
Postup přípravy receptu
-
Na dvě hodiny namočíme sušené houby shiitake. 2 celé skořice + 3 badyány na sucho provoníme na pánvi. V jiném hrnci opečeme na sucho asi 4 cibule na větší kusy, kousky zázvoru a několik rozříznutých stroužků česneku. Do velkého hrnce dáme horkou vodu, přidáme osmahlé cibule, zázvor, osmahlé koření, jednu velkou mrkev na kousky, dvě šalotky, kapustové růžičky, sójovou omáčku, rýžový ocet, trochu čerstvého koriandru, houby shiitake a pomalu vaříme s napůl přiklopenou pokličkou, asi 45 minut. Uzené tofu na plátky osmažíme na trošce oleje se solí na pánvi. Nudle uvaříme dle návodu.
Do misky naservírujeme vývar, shiitake, růžičky, nudle, ozdobíme chilli papričkou, limetkou, čerstvým koriandrem, lístkem máty. Můžeme přidat bambusové plátky.