Přírodní krkovice s listovým špenátem a opečenou cuketou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 plátek vepřové krkovice bez kosti
sůl
pepř
listový špenát mražený -(válečky)
1/2 cukety
grilovací koření
2 stroužky česneku
1/2 cibule
1 vejce
olej podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátek krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím si do misky vložíme zmražené válečky špenátu a spaříme je horkou vodou z konvice. Ponecháme v misce cca 20 minut.

  3. Pak vodu slijeme, v kastrůlku si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata a přidáme špenát.

  4. Chvíli jej obracíme vařečkou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vajíčko, necháme je srazit a odstavíme ze zdroje tepla.

  5. Cuketu nakrájíme na 1 cm kolečka, osolíme je a okořeníme grilovacím kořením.

  6. Na pánvi pouze vymazané olejem ji z každé strany opečeme dorůžova.

  7. Do další pánve nalijeme trochu oleje, necháme ho dobře rozpálit a pak na něm opékáme krkovici z každé strany cca 4 minuty.

  8. Hotovou krkovici ještě na chvíli vložíme mezi dva talíře a necháme ji 5 minut odpočinout. Maso podáváme se špenátem a opečenou cuketou


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!