Přírodní krkovice s listovým špenátem a opečenou cuketou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 plátek vepřové krkovice bez kosti
- sůl
- pepř
- listový špenát mražený -(válečky)
- 1/2 cukety
- grilovací koření
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- 1 vejce
- olej podle potřeby
Postup Přírodní krkovice s listovým špenátem a opečenou cuketou
Postup přípravy receptu
-
Plátek krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si do misky vložíme zmražené válečky špenátu a spaříme je horkou vodou z konvice. Ponecháme v misce cca 20 minut.
Pak vodu slijeme, v kastrůlku si na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata a přidáme špenát.
Chvíli jej obracíme vařečkou, osolíme, opepříme, přidáme utřený česnek, vajíčko, necháme je srazit a odstavíme ze zdroje tepla.
Cuketu nakrájíme na 1 cm kolečka, osolíme je a okořeníme grilovacím kořením.
Na pánvi pouze vymazané olejem ji z každé strany opečeme dorůžova.
Do další pánve nalijeme trochu oleje, necháme ho dobře rozpálit a pak na něm opékáme krkovici z každé strany cca 4 minuty.
Hotovou krkovici ještě na chvíli vložíme mezi dva talíře a necháme ji 5 minut odpočinout. Maso podáváme se špenátem a opečenou cuketou