Kotletky v pikantní šťávě na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové kotlety (počet dle strávníků)
Na marinádu:
pepřová marináda
1 kávová lžička sladké sojové omáčky
několik kapek Worcestrové omáčky (dle chuti)
3 dcl polosuchého červeného vína
1 stroužek česneku (není nutné)
Dále:
brambory (dle strávníků)
Po 2 zelené kapie
2 červené kapie
cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Přísady na marinádu smícháme, případně dochutíme dle své chuti a maso naložíme, nejlépe přes noc.

  2. Pak na vhodném pekáčku či pánvi rozpálíme tuk a prudce kotlety osmahneme z obou stran.

  3. Přidáme zbytek marinády zředěný vodou, jen do výše masa a dusíme asi 15 minut.

  4. Poloměkké maso vyndáme a odložíme do tepla.

  5. Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, těmi vysteleme dno pečící nádoby a na ně položíme zpět maso a dusíme 10 minut.

  6. Přidáme nakrájené papriky, rozpůlená chejry rajčátka vypneme sporák, Necháme dojít 10 min.a podáváme


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!