Kotletky v pikantní šťávě na zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřové kotlety (počet dle strávníků)
- Na marinádu:
- pepřová marináda
- 1 kávová lžička sladké sojové omáčky
- několik kapek Worcestrové omáčky (dle chuti)
- 3 dcl polosuchého červeného vína
- 1 stroužek česneku (není nutné)
- Dále:
- brambory (dle strávníků)
- Po 2 zelené kapie
- 2 červené kapie
- cherry rajčátka
Postup Kotletky v pikantní šťávě na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Přísady na marinádu smícháme, případně dochutíme dle své chuti a maso naložíme, nejlépe přes noc.
Pak na vhodném pekáčku či pánvi rozpálíme tuk a prudce kotlety osmahneme z obou stran.
Přidáme zbytek marinády zředěný vodou, jen do výše masa a dusíme asi 15 minut.
Poloměkké maso vyndáme a odložíme do tepla.
Brambory očistíme, nakrájíme na plátky, těmi vysteleme dno pečící nádoby a na ně položíme zpět maso a dusíme 10 minut.
Přidáme nakrájené papriky, rozpůlená chejry rajčátka vypneme sporák, Necháme dojít 10 min.a podáváme