Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 kotlety z pečeně nebo krkovice
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- hladká mouku na poprášení
- 50 g másla
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce naloženého zeleného pepře
- 250 ml vývaru (hovězí nebo z kostí)
- 200 g smetany ke šlehání
- 3 lžíce bílého vína
Postup Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso osušíme, okraje nařízneme a plátky lehce naklepeme. Každý plátek z obou stran mírně osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme moukou.
V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, plátky opečeme, přidáme naložený zelený pepř a podlijeme třetinou vývaru. Za postupného podlévání vývarem dusíme do změknutí. Vývar se skoro všechen vyvaří.
Maso vyndáme stranou, přidáme smetanu, víno a povaříme do požadované hustoty, podle potřeby dosolíme. Kotlety podáváme přelité omáčkou, se šťouchanými bramborami.