Vepřové kotletky s pepřovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety z pečeně nebo krkovice
1 lžíce hořčice
sůl
hladká mouku na poprášení
50 g másla
1 lžíce oleje
2 lžíce naloženého zeleného pepře
250 ml vývaru (hovězí nebo z kostí)
200 g smetany ke šlehání
3 lžíce bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Maso osušíme, okraje nařízneme a plátky lehce naklepeme. Každý plátek z obou stran mírně osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme moukou.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, plátky opečeme, přidáme naložený zelený pepř a podlijeme třetinou vývaru. Za postupného podlévání vývarem dusíme do změknutí. Vývar se skoro všechen vyvaří.

  3. Maso vyndáme stranou, přidáme smetanu, víno a povaříme do požadované hustoty, podle potřeby dosolíme. Kotlety podáváme přelité omáčkou, se šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!