Vepřové plátky ve švestkové marinádě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta nakrájená na plátky (počet dle strávníků)
Marináda:
švestková omáčka v prášku (Vitana)
2 cm zelené Wasabi pasty nebo dle chuti (je ostrá)
1 PL hořčice
1 PL kečupu
2 PL sladkokyselé omáčky Sweet
2 dcl červeného vína
2 dcl vody
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených přísad umícháme polohustou marinádu, případně ještě upravíme chuť. Měla by být lehounce pálivě sladce nakyslá. Vložíme do ní plátky a necháme alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

  2. Rozpálíme tuk zprudka orestujeme plátky z obou stran. Pak marinádu zředíme asi 2 dcl vody, podlijeme do výše masa a dusíme do měkka. Nemělo by být potřeba zahušťovat, pokud ale chceme, zahustíme, i když to ubere na chuti. Chutná po švestkách.

  3. Jako příloha je ideální sladkokyselé červené zelí s domácím knedlíkem, ale i bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!