Vepřové plátky ve švestkové marinádě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kýta nakrájená na plátky (počet dle strávníků)
- Marináda:
- švestková omáčka v prášku (Vitana)
- 2 cm zelené Wasabi pasty nebo dle chuti (je ostrá)
- 1 PL hořčice
- 1 PL kečupu
- 2 PL sladkokyselé omáčky Sweet
- 2 dcl červeného vína
- 2 dcl vody
- pepř
- sůl
Postup Vepřové plátky ve švestkové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených přísad umícháme polohustou marinádu, případně ještě upravíme chuť. Měla by být lehounce pálivě sladce nakyslá. Vložíme do ní plátky a necháme alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
Rozpálíme tuk zprudka orestujeme plátky z obou stran. Pak marinádu zředíme asi 2 dcl vody, podlijeme do výše masa a dusíme do měkka. Nemělo by být potřeba zahušťovat, pokud ale chceme, zahustíme, i když to ubere na chuti. Chutná po švestkách.
Jako příloha je ideální sladkokyselé červené zelí s domácím knedlíkem, ale i bramborem.