Pákistánská kuchyně - Lauki chana dall (žlutý hrách s tykví) od švagrové
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 tykev (nejlépe lauki - oškrábaná a nakrájená na kostky)
- 4 čerstvá nakrájená rajčata nebo půl konzervy
- 2 nakrájené cibule
- 1 miska namočené channa dal (žlutý hrách -viz fotografie)
- 1 lžíce česnekovo-zázvorové pasty
- 1/2 lžíce celého římského kmínu
- 1/2 lžíce mletého koriandru
- 1/2 lžíce mleté kurkumy
- 1/2 lžíce mletého chilli
- 1/2 lžíce soli
- rostlinný olej
Postup Pákistánská kuchyně - Lauki chana dall (žlutý hrách s tykví) od švagrové
Postup přípravy receptu
-
Do horkého oleje dejte smažit česnekovo-zázvorovou pastu. Přidejte cibuli a smažte dokud cibule nezačne zlátnout. Přidejte rajčata a vzápětí channa dal a lauki (tykev). Zamíchejte.
Přidejte všechna koření a sůl. Přidejte trochu vody a nechejte vařit na mírném ohni, dokud není vše dostatečně měkké. Můžete ozdobit čerstvým koriandrem.