Pákistánská kuchyně - Lauki chana dall (žlutý hrách s tykví) od švagrové

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 tykev (nejlépe lauki - oškrábaná a nakrájená na kostky)
4 čerstvá nakrájená rajčata nebo půl konzervy
2 nakrájené cibule
1 miska namočené channa dal (žlutý hrách -viz fotografie)
1 lžíce česnekovo-zázvorové pasty
1/2 lžíce celého římského kmínu
1/2 lžíce mletého koriandru
1/2 lžíce mleté kurkumy
1/2 lžíce mletého chilli
1/2 lžíce soli
rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Do horkého oleje dejte smažit česnekovo-zázvorovou pastu. Přidejte cibuli a smažte dokud cibule nezačne zlátnout. Přidejte rajčata a vzápětí channa dal a lauki (tykev). Zamíchejte.

  2. Přidejte všechna koření a sůl. Přidejte trochu vody a nechejte vařit na mírném ohni, dokud není vše dostatečně měkké. Můžete ozdobit čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!