Kuřecí prsa s pórkem v pórku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou (2 ks)
200 g pórku
60 g libovolné slaniny nakrájené na tenké plátky/můžeme nahradit šunkou
1 lžička plnotučné hořčice
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky drceného kmínu
1/4 kostky drůbežího bujónu nebo zeleninového bujónu
50 ml horké vody
50 ml smetany na vaření
tenký plátek másla
lžička oleje na orestování

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme 3 minuty odstát. Poté přelijeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme odkapat.

  2. Prsa rozřízneme od silnější strany, prořízneme, nedořízneme dokonce a rozložíme je do tvaru motýlích křídel.

  3. Z obou stran je zlehka naklepeme paličkou na maso, nejlépe přes folii, nebo igelitový sáček.

  4. Po obou stranách plátky masa osolíme a poprášíme drceným kmínem.

  5. Plátky otočíme viditelným spojem masa uprostřed nahoru a potřeme hořčicí. Poklademe nakrájenou slaninou, nebo šunkou a rozložíme odkapaný pórek. Trochu pórku si dáme stranou k pozdějšímu použití.

  6. Takto připravené plátky zavineme směrem od úzkého konce k širšímu do závitků a spíchneme jehlou, nebo párátky.

  7. V širším kastrolu si rozehřejeme máslo společně s olejem, vložíme závitky a necháme je ze všech stran prudce zatáhnout.

  8. Podlijeme horkou vodou, zasypeme zbytkem pórku, rozdrobíme bujón a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 20 minut.

  9. K měkkým závitkům přidáme smetanu a bez pokličky silnějším varem necháme zredukovat šťávu na námi požadovanou hustotu. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!