Kuřecí prsa s pórkem v pórku
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecích prsou (2 ks)
- 200 g pórku
- 60 g libovolné slaniny nakrájené na tenké plátky/můžeme nahradit šunkou
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/4 kostky drůbežího bujónu nebo zeleninového bujónu
- 50 ml horké vody
- 50 ml smetany na vaření
- tenký plátek másla
- lžička oleje na orestování
Postup Kuřecí prsa s pórkem v pórku
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme 3 minuty odstát. Poté přelijeme do cedníku, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme odkapat.
Prsa rozřízneme od silnější strany, prořízneme, nedořízneme dokonce a rozložíme je do tvaru motýlích křídel.
Z obou stran je zlehka naklepeme paličkou na maso, nejlépe přes folii, nebo igelitový sáček.
Po obou stranách plátky masa osolíme a poprášíme drceným kmínem.
Plátky otočíme viditelným spojem masa uprostřed nahoru a potřeme hořčicí. Poklademe nakrájenou slaninou, nebo šunkou a rozložíme odkapaný pórek. Trochu pórku si dáme stranou k pozdějšímu použití.
Takto připravené plátky zavineme směrem od úzkého konce k širšímu do závitků a spíchneme jehlou, nebo párátky.
V širším kastrolu si rozehřejeme máslo společně s olejem, vložíme závitky a necháme je ze všech stran prudce zatáhnout.
Podlijeme horkou vodou, zasypeme zbytkem pórku, rozdrobíme bujón a pod pokličkou na slabém plameni dusíme 20 minut.
K měkkým závitkům přidáme smetanu a bez pokličky silnějším varem necháme zredukovat šťávu na námi požadovanou hustotu. Podáváme s různě upravenými bramborami.