Slaninová křidélka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8-10 kuřecích křidélek
- plátky libovější anglické slaniny
- půl pórku
- lžička hořčice
- lžička papriky
- sušený česnek
- sůl
- pepř
- chilli
Postup Slaninová křidélka
Postup přípravy receptu
-
Křidélka rozdělíme v kloubu a usekneme tenké špičky. Ty necháme do polévky. Kousky křidélek lehce osolíme, opepříme a posypeme česnekem.
Každý kousek křidélka obalíme ve slanině. Hořčici smícháme s paprikou, špetkou chilli a poté přidáme asi deci vody a promícháme.
Polovinu nakrájeného pórku dáme do pekáčku a na to uložíme slaninová křidélka. Zalijeme připravenou směsí a posypeme zbylým pórkem.
Pekáček přikryjeme a pečeme cca 30 minut na 200 stupňů. Potom pekáček odkryjeme a dopečeme do křupava. Přeléváme výpekem. Podáváme s chlebem nebo bramborami.