Slepičí polévka se zázvorem a hříbky

Recepty, Polévky

Suroviny

1 střední slepice
1 mrkev
1/4 středního celeru
1 petržel
3 zrnka nového koření
7 zrnek pepře
trochu čerstvého zázvoru (2cm)
hrst lesních hub
polévkové nudle
1 lžíce másla
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slepici očistíme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a vaříme na mírném ohni.

  2. Když je slepice měkká, vyjmeme ji, polévku přecedíme přes husté síto do čistého hrnce, přivedeme opět k varu, vložíme jemně nakrájenou zeleninu a vaříme ji doměkka.

  3. Na závěr ochutíme polévku zázvorovou šťávou / snadno se vymačká lisem na česnek /.

  4. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby, osolíme a dusíme je doměkka.

  5. Nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě.

  6. Slepici vykostíme a část masa nakrájime na kostky / zbývající použijeme např. na připravu slepice na paprice /.

  7. Polévku rozdělíme na talíře, rozdělíme do nich uvařené nudle, slepičí maso, podušené houby a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!