Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 střední slepice
- 1 mrkev
- 1/4 středního celeru
- 1 petržel
- 3 zrnka nového koření
- 7 zrnek pepře
- trochu čerstvého zázvoru (2cm)
- hrst lesních hub
- polévkové nudle
- 1 lžíce másla
- sůl
- petrželka
Postup Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
Postup přípravy receptu
-
Slepici očistíme, vložíme do studené vody, mírně osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu. Sebereme pěnu a vaříme na mírném ohni.
Když je slepice měkká, vyjmeme ji, polévku přecedíme přes husté síto do čistého hrnce, přivedeme opět k varu, vložíme jemně nakrájenou zeleninu a vaříme ji doměkka.
Na závěr ochutíme polévku zázvorovou šťávou / snadno se vymačká lisem na česnek /.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme houby, osolíme a dusíme je doměkka.
Nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě.
Slepici vykostíme a část masa nakrájime na kostky / zbývající použijeme např. na připravu slepice na paprice /.
Polévku rozdělíme na talíře, rozdělíme do nich uvařené nudle, slepičí maso, podušené houby a posypeme petrželkou.