Kuřecí prsa na paprice trochu jinak

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa (1 prso - jedna porce)
2 cibule
1 velká mrkev
5 kuliček nové koření
15 kuliček pepře
1 stroužky česneku
1 l vody
2 lžíce červené papriky
50 g másla
olej
sůl
pepř
1 gelový kuřecí bujon (není nutný, ale já dávám)
25 ml smetany
trochu hladké mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme, cibuli a česnek oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a druhou s mrkví jen párkrát rozkrojíme. Prsa opláchneme a vložíme do hrnce s vodou, přidáme cibuli, mrkev, česnek, nové koření, kuličky pepře, osolíme a dáme vařit.

  2. Když jsou prsa již uvařená a měkká, opatrně je vyndáme, aby se nerozpadla a dáme zatím stranou.

  3. Vyndáme kuličky koření a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem nebo přepasírujeme.

  4. V kastrolku na másle a trošce oleje restujeme cibulku do sklovita, zaprášíme paprikou, ještě chvíli restujeme a poté už přidáme vývar s gelovým bujonem a povaříme. Nakonec zahustíme rozkvedlanou smetanu s trochou mouky, necháme ještě chvíli vařit.

  5. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem. Do hotové omáčky vrátíme kuřecí prsa, necháme je prohřát a podáváme.

  6. Jako přílohu můžeme použít jakékoliv těstoviny, knedlík či nočky. Já volila špekové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!