Kuřecí prsa na paprice trochu jinak
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí prsa (1 prso - jedna porce)
- 2 cibule
- 1 velká mrkev
- 5 kuliček nové koření
- 15 kuliček pepře
- 1 stroužky česneku
- 1 l vody
- 2 lžíce červené papriky
- 50 g másla
- olej
- sůl
- pepř
- 1 gelový kuřecí bujon (není nutný, ale já dávám)
- 25 ml smetany
- trochu hladké mouky na zahuštění
Postup Kuřecí prsa na paprice trochu jinak
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme, cibuli a česnek oloupeme. Jednu cibuli nakrájíme na drobno a druhou s mrkví jen párkrát rozkrojíme. Prsa opláchneme a vložíme do hrnce s vodou, přidáme cibuli, mrkev, česnek, nové koření, kuličky pepře, osolíme a dáme vařit.
Když jsou prsa již uvařená a měkká, opatrně je vyndáme, aby se nerozpadla a dáme zatím stranou.
Vyndáme kuličky koření a zbytek rozmixujeme ponorným mixérem nebo přepasírujeme.
V kastrolku na másle a trošce oleje restujeme cibulku do sklovita, zaprášíme paprikou, ještě chvíli restujeme a poté už přidáme vývar s gelovým bujonem a povaříme. Nakonec zahustíme rozkvedlanou smetanu s trochou mouky, necháme ještě chvíli vařit.
Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme ještě solí a pepřem. Do hotové omáčky vrátíme kuřecí prsa, necháme je prohřát a podáváme.
Jako přílohu můžeme použít jakékoliv těstoviny, knedlík či nočky. Já volila špekové knedlíky.