Čočkový hrnec

Recepty, Luštěniny

Suroviny

500 g čočky
1-2 polévkové lžíce oleje
20-30 g hladké mouky
1 polévková lžíce tomatového protlaku
1 cibule
100 g prorostlé slaniny
1/2 l vývaru z čočky
bujonová kostka
400 g párků nebo točeného salámu či podobné uzeniny
pepř
sůl
1 větvička tymiánu (lístky)
1 velký bobkový list
ocet
sardelová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Namočíme a uvaříme čočku dle návodu na obale v osolené vodě s tymiánem a bobkovým listem.

  2. Po uvaření vývar z čočky slijeme do nádoby a použijeme ho na dolévání při vaření - čočku dáme také zvlášť.

  3. Dáme olej do hrnce, přidáme mouku a opražíme na jíšku. Rychle do jíšky vmícháme protlak a trochu prohřejeme. Vše zalijeme vývarem z čočky a v něm tuto jíšku rozmícháme.

  4. Na pánvi opečeme slaninu a na výpeku ze slaniny opečeme cibuli nakrájenou na kostičky doměkka. Směs z pánve vmícháme do čočky a celou směs dáme do hrnce s rozmíchanou jíškou.

  5. Přivedeme k varu a přidáme párky či jinou uzeninu. Vše pár minut provaříme. Dochutíme solí, pepřem, octem a především sardelovou pastou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!