Cuketová omáčka s širokými nudlemi
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 cukety (do 20 cm)
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce olej
- cca 4 stroužky česneku
- asi 2 hrsti mraženého hrášku
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvá bazalka
- 100 ml smetana sladká
- 100 ml kysaná smetana
- 2 lžíce strouhaný sýr Gran Moravia
- široké nudle (nebo jiné těstoviny, asi 200 g v suchém stavu)
Postup Cuketová omáčka s širokými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Cukety a česnek nakrájíme na slabé plátky (do 2 mm). Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cukety a česnek, osolíme, opepříme, smažíme na mírném ohni do změknutí, asi 20-30 minut.
Mezitím uvaříme těstoviny, na poslední 2 minuty přidáme hrášek, scedíme. Do pánve s cuketami přidáme postupně natrhané lístky bazalky, obě smetany, sýr, těstoviny s hráškem a vše jen krátce prohřejeme.
Je-li směs příliš hustá, můžeme naředit (mlékem, vodou, vodou z těstovin). Já jsem neředila.