Cuketová omáčka s širokými nudlemi

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 cukety (do 20 cm)
1 lžíce máslo
1 lžíce olej
cca 4 stroužky česneku
asi 2 hrsti mraženého hrášku
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvá bazalka
100 ml smetana sladká
100 ml kysaná smetana
2 lžíce strouhaný sýr Gran Moravia
široké nudle (nebo jiné těstoviny, asi 200 g v suchém stavu)

Postup přípravy receptu

  1. Cukety a česnek nakrájíme na slabé plátky (do 2 mm). Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cukety a česnek, osolíme, opepříme, smažíme na mírném ohni do změknutí, asi 20-30 minut.

  2. Mezitím uvaříme těstoviny, na poslední 2 minuty přidáme hrášek, scedíme. Do pánve s cuketami přidáme postupně natrhané lístky bazalky, obě smetany, sýr, těstoviny s hráškem a vše jen krátce prohřejeme.

  3. Je-li směs příliš hustá, můžeme naředit (mlékem, vodou, vodou z těstovin). Já jsem neředila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!