Andělské vanilkové rohlíčky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 280 g hladké mouky
- 220 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 120 g vlašských ořechů (mletých)
- moučkový cukr (na obalení)
Postup Andělské vanilkové rohlíčky
Postup přípravy receptu
-
Měkké máslo zpracujeme s moukou, cukrem a ořechy na těsto. Zabalíme do fólie a dáme do chladu odležet.
Pak těsto vyjmeme z chladničky a tvarujeme rohlíčky nebo dáváme po kouscích těsto do masového strojku s nástavcem na cukroví a vytlačujeme stejně dlouhé tyčky, které na plechu mírně ohneme do tvaru rohlíčků.
Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 10 minut na 180°C.
Ještě horké obalíme v moučkovém cukru, do kterého můžeme přimíchat pro lepší vůni vanilkový cukr.