Krkovice na moštu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
4 plátky schwarzwaldské šunky nebo slaniny
1 balení hlívy ústřičné
12 lístků šalvěje (možno použít i sušenou)
300 ml jablečného moštu
koření Nahrin nebo jiné oblíbené
kousek másla
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a naložíme alespoň na hodinu do jablečného moštu.

  2. Mezitím naporcujeme hlívu, osolíme ji a okořeníme. Z obou stran ji do hněda opečeme na pánvi s olejem. Vyjmeme a necháme na papírové utěrce okapat.

  3. Maso vyjmeme z marinády, osolíme a opepříme. Na každý plát masa rozdělíme plátky šunky, šalvěj a hlívu, přeložíme, spíchneme jehlami a okořeníme. Na téže pánvi, kde jsem opékali hlívu, opečeme z obou stran krkovici, raději pozvolna, aby se mošt nezačal připalovat. Po opečení přendáme do pekáčku, podlijeme asi 100 ml vody a dáme do rozpálené trouby na 200°C cca na 20 minut. Během té doby přeléváme výpekem.

  4. Maso vyjmeme, necháme v teple a výpek nalijeme zpět do pánve spolu s moštem, kde jsme marinovali maso. Dochutíme, necháme svařit na požadovanou konzistenci a vložíme kousek másla, který necháme rozpustit. Podáváme s opečeným jablkem a šťouchanými brambory třeba se sušenou smaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!