Andělské hvězdičky s voňavou pusinkou

Recepty, Cukroví

Suroviny

linecké těsto
na pusinky:
2 bílky
100 g krupicového cukru
pomerančová kůra (nastrouhaná kůra z 1 pomeranče nejlépe chemicky neošetřeného)
120 g strouhaných vlašských ořechů
2 hřebíčky a kousek badyánu (utlučené v hmoždíři najemno)
1/4 lžičky skořice
tmavá a světlá čokoládová poleva na dozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme směs na pusinky: Vychlazené bílky vyšleháme dotuha. Poté po částech zašleháme cukr, až je sníh krásně pevný. Opatrně do něj vařečkou zamícháme ořechy, pomerančovou kůru a koření.

  2. Z lineckého těsta vykrájíme asi 3mm silné hvězdičky.

  3. Sněhovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a doprostřed každé hvězdičky vymáčkneme malou pusinku o velikosti lískového oříšku (sníh pečením nabyde).

  4. Pečeme na 150°C než začnou cípy hvězdiček zlátnout.

  5. Upečené cukroví necháme vychladnout a poté zdobíme tmavou a světlou čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!