Andělské hvězdičky s voňavou pusinkou
Recepty, CukrovíSuroviny
- linecké těsto
- na pusinky:
- 2 bílky
- 100 g krupicového cukru
- pomerančová kůra (nastrouhaná kůra z 1 pomeranče nejlépe chemicky neošetřeného)
- 120 g strouhaných vlašských ořechů
- 2 hřebíčky a kousek badyánu (utlučené v hmoždíři najemno)
- 1/4 lžičky skořice
- tmavá a světlá čokoládová poleva na dozdobení
Postup Andělské hvězdičky s voňavou pusinkou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme směs na pusinky: Vychlazené bílky vyšleháme dotuha. Poté po částech zašleháme cukr, až je sníh krásně pevný. Opatrně do něj vařečkou zamícháme ořechy, pomerančovou kůru a koření.
Z lineckého těsta vykrájíme asi 3mm silné hvězdičky.
Sněhovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a doprostřed každé hvězdičky vymáčkneme malou pusinku o velikosti lískového oříšku (sníh pečením nabyde).
Pečeme na 150°C než začnou cípy hvězdiček zlátnout.
Upečené cukroví necháme vychladnout a poté zdobíme tmavou a světlou čokoládovou polevou.