Zdravá ovesná kaše ze sojového mléka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 sklenice vody
5 vrchovatých lžic jemných ovesných vloček
3 vrchovaté lžíce sušeného sojového mléka
špetka soli
1 lžíce másla
1 lžíce pohanky lámanky
mleté oříšky
Kustovnice
ovoce dle chuti (hroznové víno, ananas...)
skořice mletá
1 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu nalijeme vodu, do ní nasypeme sojové mléko a metličkou dobře promícháme, pak přisypeme ovesné vločky a pohanku. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 8 minut. Přidáme ještě špetku soli a lžičku másla na zjemnění. Konzistence kaše by měla být spíš řidší (dle mé osobní zkušenosti hustší kaše tak dobře nechutná). Pokud by byla kaše hustá, přilijeme vodu a naopak.

  2. Uvařenou kaši vlijeme do talíře a přidáme do ní med a promícháme (pokud nechcete zničit v něm prospěšné látky, doporučuji počkat než se teplota sníží na 40°C).

  3. Pak ozdobíme nakrájeným ovocem, kustovnicí, oříšky a posypeme skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!