Zdravá ovesná kaše ze sojového mléka
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 sklenice vody
- 5 vrchovatých lžic jemných ovesných vloček
- 3 vrchovaté lžíce sušeného sojového mléka
- špetka soli
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce pohanky lámanky
- mleté oříšky
- Kustovnice
- ovoce dle chuti (hroznové víno, ananas...)
- skořice mletá
- 1 lžíce medu
Postup Zdravá ovesná kaše ze sojového mléka
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu nalijeme vodu, do ní nasypeme sojové mléko a metličkou dobře promícháme, pak přisypeme ovesné vločky a pohanku. Vše přivedeme k varu a vaříme cca 8 minut. Přidáme ještě špetku soli a lžičku másla na zjemnění. Konzistence kaše by měla být spíš řidší (dle mé osobní zkušenosti hustší kaše tak dobře nechutná). Pokud by byla kaše hustá, přilijeme vodu a naopak.
Uvařenou kaši vlijeme do talíře a přidáme do ní med a promícháme (pokud nechcete zničit v něm prospěšné látky, doporučuji počkat než se teplota sníží na 40°C).
Pak ozdobíme nakrájeným ovocem, kustovnicí, oříšky a posypeme skořicí.