Italská krémová cuketová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 lžíce másla
1 cibule nadrobno
500 g cuket na kostičky
1-2 stroužky česneku třený
1 lžička soli
1 menší chilli paprička nadrobno
2 lžíce hladké mouky
1/2 hrnku bílého vína
1/2 litru masového vývaru
1 kelímek sladké smetany
hrst bazalky
petrželky nasekané
sůl
pepř
2 rajčata na menší kostičky

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si necháme zesklovatět cibuli. Přidáme cukety s česnekem utřeným s lžičkou soli a chilli papričkou. Dusíme 5 minut. Poté směs rozmixujeme.

  2. Mouku rozmícháme v bílém víně a spolu s vývarem přilijeme k rozmixované cuketě. Vaříme na mírném ohni asi 5 minut.

  3. Poté vmícháme smetanu a dochutíme solí, pepřem a přidáme nasekané bylinky. Na talířích dáme do polévky rajčata.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!