Dalamánky s pohankovou moukou
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 300 ml vody
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 200 g hladké mouky
- 200 g celozrnné žitné mouky
- 100 g pohankové mouky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička medu
- 2 lžičky celého kmínu
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 3 lžíce mléka na pomazání
- sůl
- celý kmín
- pohanková lámanka na posyp
Postup Dalamánky s pohankovou moukou
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, ocet a olej, přisypeme všechny mouky, přidáme sůl, med, kmín a rozdrobíme droždí. Zapneme program na těsto.
Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme asi na 15 dílků. Z každého dílku utvoříme bochánek, který podélně ostrým nožem nařízneme. Dalamánky potřeme mlékem a posypeme směsí soli, kmínu a pohankové lámanky.
Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Pečeme je při 180°C v horkovzdušné troubě asi 15 minut dozlatova. Pečené přendáme na mřížku a necháme zchladnout.