Dalamánky s pohankovou moukou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 ml vody
1 lžíce octa
2 lžíce slunečnicového oleje
200 g hladké mouky
200 g celozrnné žitné mouky
100 g pohankové mouky
2 lžičky soli
1 lžička medu
2 lžičky celého kmínu
1/2 kostky čerstvého droždí
3 lžíce mléka na pomazání
sůl
celý kmín
pohanková lámanka na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby pekárny nalijeme vodu, ocet a olej, přisypeme všechny mouky, přidáme sůl, med, kmín a rozdrobíme droždí. Zapneme program na těsto.

  2. Po vykynutí těsto propracujeme a rozdělíme asi na 15 dílků. Z každého dílku utvoříme bochánek, který podélně ostrým nožem nařízneme. Dalamánky potřeme mlékem a posypeme směsí soli, kmínu a pohankové lámanky.

  3. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě chvilku kynout. Pečeme je při 180°C v horkovzdušné troubě asi 15 minut dozlatova. Pečené přendáme na mřížku a necháme zchladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!