Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové pečeně
- 4 str. česneku
- lžíce sádla
- sůl
- drcený kmín
- Omáčka:
- 2 lžíce másla
- svazek jarní cibulky
- 2 str. česneku
- svazek libečku
- lžíce hladké mouky
- lžička kurkumy
- 200 ml mléka
- kostka zeleninového bujonu
- 250 ml smetany 33%
- výpek z masa
- sůl a pepř
- Knedlíky:
- 350 g toustového chleba
- 100 ml mléka
- lžíce rozpuštěného másla
- hrst nasekané petrželky
- 3 vejce (z bílků sníh)
- sůl
Postup Vepřová pečeně, libečková omáčka a jemné knedlíky z toustového chleba
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a posypeme trochou drceného kmínu, dáme do pekáčku, přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, sádlo. Přikryté upečeme doměkka, podle potřeby podlijeme vodou.
Omáčka: Na másle orestujeme nakrájené jarní cibulky, česnek, a nakrájené stonky libečku. Přidáme mouku a opečeme, pak zalijeme mlékem a přidáme kostku bujonu a povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme kurkumu, sůl, pepř, smetanu, nasekané lístky libečku a výpek z masa.
Knedlíky: Toustový chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Přidáme nasekanou petrželku, sůl, žloutky, máslo a promícháme, nakonec vmícháme sníh. Z hmoty vytvarujeme kulaté knedlíky a vaříme je v páře 20 minut.