Mosheho pečená slípka ze židovské zlaté polévky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 mladá slepice - nejlepší z biochovu
sůl
slepičí vývar
čerstvě mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Sliepku som uvarila v Mosheho židovskom penicilíne - zlatej slepačej polievke (recept tu na topreceptoch cz).

  2. Ked bola sliepka polomäkká, vybrala som ju zo slepačieho vývaru a nechala som ju trocha vychladnúť a vložila som ju do pekáča. Podliala som ju trochou vývaru a oleja.

  3. Sliepku som okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

  4. Piekla som ju v trúbe pri teplote 180°C do mäkka a kým kožička nebole pekne do červena a chrumkava. Upečenú sliepku som rozporcovala a podávala s dusenou ryžou.

  5. Mäsíčko bolo mäkkúčke a šťavnaté s jemnou chuťou zeleninky, s ktorou sa predtým varila v polievke.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!