Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 0,5 kg mletého masa
- 1 vejce
- 2 plátky toustového chleba
- 2 hrsti strouhánky
- 1 lžička sušeného česneku
- 2 snítky čerstvého oregana či špetka sušeného
- 100 ml mléka
- sůl
- 4 snítky oregana čerstvého či 1/2 lžičky sušeného
- 250 ml smetany 12%
- 250 ml mléka
- 1 vrchovatá lžíce houbového prášku
Postup Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smísíme s vejcem, solí, oreganem, česnekem, nadrobíme toustový chléb, zalijeme mlékem a pořádně promícháme. Podle nutnosti přidáme strohánku, aby maso drželo tvar.
Ze směsi vytvoříme koule o průměru 4-5cm, které poklademe do hlubšího pekáčku.
Smetanu smícháme s mlékem a houbovým práškem a oreganem a masové koule s ní přelijeme.
Vše dáme zapéct do trouby na 40min., teplota 200°C.