Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

0,5 kg mletého masa
1 vejce
2 plátky toustového chleba
2 hrsti strouhánky
1 lžička sušeného česneku
2 snítky čerstvého oregana či špetka sušeného
100 ml mléka
sůl
4 snítky oregana čerstvého či 1/2 lžičky sušeného
250 ml smetany 12%
250 ml mléka
1 vrchovatá lžíce houbového prášku

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smísíme s vejcem, solí, oreganem, česnekem, nadrobíme toustový chléb, zalijeme mlékem a pořádně promícháme. Podle nutnosti přidáme strohánku, aby maso drželo tvar.

  2. Ze směsi vytvoříme koule o průměru 4-5cm, které poklademe do hlubšího pekáčku.

  3. Smetanu smícháme s mlékem a houbovým práškem a oreganem a masové koule s ní přelijeme.

  4. Vše dáme zapéct do trouby na 40min., teplota 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!