Mexická rýže s fazolemi a zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 ml hrnek rýže
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kapie
- 1 bílá paprika
- kousek cukety - 10 cm
- 1 střední mrkev
- 1 konzerva mexické fazolové směsi
- 2 lžíce hrášku (mražený)
- 500 ml vývaru masový nebo zeleninový
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru (koření)
- 1/2 sušené drcené chilli papričky
- sůl dle chuti
- pepř - špetka čerstvě mletého
- K podávání:
- čerstvý koriandr a nať cibulky
Postup Mexická rýže s fazolemi a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Propláchnutou rýži necháme v čisté vodě namočenou. Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 2 lžíce oleje a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli a česnek. Přihodíme nejprve mrkev, necháme chvilku restovat, pak přidáme scezenou rýži, koření, špetku soli, dobře promícháme a krátce osmažíme.
Zalijeme vývarem a na snížené teplotě podusíme rýži na skus. Rýži odhrneme stranou, doprostřed přidáme 1 lžíci oleje a orestujeme papriky s cuketou. Nakonec přidáme konzervu mexické směsi i s nálevem, propláchnutý, scezený hrášek a vše promícháme. Dle potřeby dochutíme solí nebo kořením a prohřejeme.
Můžeme podávat jako samostatný pokrm posypané cibulovou natí a koriandrem nebo jako přílohu k masu.