Labužnický králík
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 králík
- 100 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- Nálev:
- 150 ml vody
- 100 ml bílého vína
- 150 ml slunečnicového oleje
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 2-3 bobkové listy
- špetka tymiánu
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce plnotučné hořčice
Postup Labužnický králík
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrt kolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky.
Připravíme nálev smícháním všech ingrediencí, zalijeme připravené maso, pekáč přikryjeme alobalem a dáme do druhého dne odležet do chladu.
Druhý den pečeme asi 1,5 hodiny ve středně rozpálené troubě (180-200°C) doměkka. Pečeme hodinku přiklopené, pak odklopíme a dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborami nebo bramborovým knedlíkem.