Labužnický králík

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
100 g anglické slaniny
2 cibule
5 stroužků česneku
1 zelená paprika
1 červená paprika
Nálev:
150 ml vody
100 ml bílého vína
150 ml slunečnicového oleje
2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
2-3 bobkové listy
špetka tymiánu
2 lžíce kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme a naskládáme do pekáče. Posypeme ho cibulí nakrájenou na čtvrt kolečka, paprikami nakrájenými na proužky a slaninou nakrájenou na malé kostičky.

  2. Připravíme nálev smícháním všech ingrediencí, zalijeme připravené maso, pekáč přikryjeme alobalem a dáme do druhého dne odležet do chladu.

  3. Druhý den pečeme asi 1,5 hodiny ve středně rozpálené troubě (180-200°C) doměkka. Pečeme hodinku přiklopené, pak odklopíme a dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborami nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!