Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kuřecích žaludků
kuřecí krky (kostra apod. - není nutné)
1 mrkev
1-2 řapíky řapíkatého celeru
1 zelená paprika
1 cibule (střední)
2 plátky slaniny (či uzený bok)
2-3 lžíce ovesných vloček (rozmixované)
česnek (dle chuti)
bobkový list
kmín
sladká mletá paprika
celý pepř
mletý pepř
majoránka
sůl
zelená nať (libeček, pažitka)

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky uvařit v tlakovém hrnci (1 litr vody, sůl, bobkový list, celý pepř, příp. kosti, krky, odřezky kuřecího i jiného masa) cca 30 minut.

  2. V hrnci na polévku vyškvařit kostičky slaniny, osmažit cibuli, poté mrkev, celer, papriku zelenou, vše nakrájené a v tomto pořadí. V orestované zelenině zamíchat pořádnou lžíci mleté papriky a drcený či celý kmín, potom zalít přecezeným vývarem.

  3. Přidat pokrájené žaludky, příp. maso obrané z kostí. Přisypat ovesné vločky, vařit do změknutí mrkve. Nakonec dochutit česnekem, majoránkou, čerstvě mletým pepřem, zelenou natí.

  4. Kdo má rád, přiostří si dle svého zvyku (např. feferonkou do základu před zalitím vývarem). Já si přidávám Tabasco přímo do talíře, přítel poslední dobou ostré nějak nemusí mít.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!