Cuketové řízky s mletým masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1-2 trochu silnější cukety (podle počtu strávníků)
vajíčko a mouka na těstíčko na obalení
olej na smažení
Náplň:
200-300 g mletého vepřového masa
1 malá cibule,
1 stroužek česneku
sůl, pepř, kmín nebo koření na mletá masa apod.
nebo upravíme podle oblíbeného receptu na karbanátky nebo podle fantazie

Postup přípravy receptu

  1. Cukety oloupeme, nakrájíme na asi 1–1,2 cm silná kolečka a středovou část vykrojíme (nejsnáze menším vykrajovátkem na cukroví). Připravíme masovou náplň a vykrojené otvory naplníme okořeněným mletým masem (např. vepřové, vepřové s hovězím, drůbeží), masovou fáš můžeme nanést ve slabší vrstvě i na povrch cuketového řízečku.

  2. Namáčíme v těstíčku z vajec a mouky (můžeme obalit i ve strouhance) a smažíme v rozehřátém oleji (ne příliš prudce, aby se mleté maso dobře propeklo). Pokud jsou cukety mladé a nemají pevnější semena, můžeme středové vykrojené části umlít nebo drobně usekat a přidat do masové fáše. Do masové náplně můžeme přidat i drobněji posekanou zeleninu, houby, bylinky, vše podle chuti a zásob.

  3. Podáváme s oblíbenou přílohou z brambor a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!