Cuketové řízky s mletým masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1-2 trochu silnější cukety (podle počtu strávníků)
- vajíčko a mouka na těstíčko na obalení
- olej na smažení
- Náplň:
- 200-300 g mletého vepřového masa
- 1 malá cibule,
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, kmín nebo koření na mletá masa apod.
- nebo upravíme podle oblíbeného receptu na karbanátky nebo podle fantazie
Postup Cuketové řízky s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Cukety oloupeme, nakrájíme na asi 1–1,2 cm silná kolečka a středovou část vykrojíme (nejsnáze menším vykrajovátkem na cukroví). Připravíme masovou náplň a vykrojené otvory naplníme okořeněným mletým masem (např. vepřové, vepřové s hovězím, drůbeží), masovou fáš můžeme nanést ve slabší vrstvě i na povrch cuketového řízečku.
Namáčíme v těstíčku z vajec a mouky (můžeme obalit i ve strouhance) a smažíme v rozehřátém oleji (ne příliš prudce, aby se mleté maso dobře propeklo). Pokud jsou cukety mladé a nemají pevnější semena, můžeme středové vykrojené části umlít nebo drobně usekat a přidat do masové fáše. Do masové náplně můžeme přidat i drobněji posekanou zeleninu, houby, bylinky, vše podle chuti a zásob.
Podáváme s oblíbenou přílohou z brambor a zeleninovým salátem.