Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa nebo kotlety, krůtí maso...
2 slabší jarní cibulky
hruška, postačí polovina
sůl
pepř mletý
cca 120 g sýru Niva nebo Hermelín
olej
cca 200 ml smetany 12% nebo ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nebo silnější plátky kotlet... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, tím vytvoříme hlubší kapsy (kotlety po prokrojení ještě lehce naklepeme), do kterých vložíme po 2-3 plátcích pokrájené oloupané a od jádřince očištěné hrušky, podélně rozpůlenou světlou část tenčí jarní cibulky a plátek Nivy nebo Hermelínu (co má kdo raději). Kapsy z obou stran osolíme a opepříme a na malém množství rozpáleného oleje osmažíme z obou stan dozlatova. Nesmažíme příliš zprudka, aby se maso dostatečně propeklo do středu masa.

  2. Po osmažení maso vyndáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku nalijeme smetanu, do které rozdrobíme zbylou Nivu nebo přidáme pokrájený Hermelín a za častého míchání omáčku zredukujeme do požadované hustoty, případně ještě opepříme dle chuti.

  3. Podáváme s těstovinami, bramborem, rýží... Dozdobíme zelenou natí s cibulek a doplníme kouskem hrušky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!