Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa nebo kotlety, krůtí maso...
- 2 slabší jarní cibulky
- hruška, postačí polovina
- sůl
- pepř mletý
- cca 120 g sýru Niva nebo Hermelín
- olej
- cca 200 ml smetany 12% nebo ke šlehání
Postup Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nebo silnější plátky kotlet... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, tím vytvoříme hlubší kapsy (kotlety po prokrojení ještě lehce naklepeme), do kterých vložíme po 2-3 plátcích pokrájené oloupané a od jádřince očištěné hrušky, podélně rozpůlenou světlou část tenčí jarní cibulky a plátek Nivy nebo Hermelínu (co má kdo raději). Kapsy z obou stran osolíme a opepříme a na malém množství rozpáleného oleje osmažíme z obou stan dozlatova. Nesmažíme příliš zprudka, aby se maso dostatečně propeklo do středu masa.
Po osmažení maso vyndáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku nalijeme smetanu, do které rozdrobíme zbylou Nivu nebo přidáme pokrájený Hermelín a za častého míchání omáčku zredukujeme do požadované hustoty, případně ještě opepříme dle chuti.
Podáváme s těstovinami, bramborem, rýží... Dozdobíme zelenou natí s cibulek a doplníme kouskem hrušky.