Požarského karbanátky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g vykostěného a kůže zbaveného slepičího a kuřecího masa
- 2 plátky tvrdší veky
- 2 vejce
- 1 lžíce sladké smetany
- 50 ml mléka
- 1 lžíce másla
- muškátový oříšek
- sůl
- podle potřeby strouhanka
- olej a máslo na smažení
Postup Požarského karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Maso dvakrát umeleme. Přidáme veku namočenou v mléce, 1 žloutek, smetanu, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, osolíme a dobře promícháme. Nakonec vmícháme a zapracujeme změklé máslo a vytvarujeme karbanátky, které namočíme v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhance.
Smažíme z obou stran v horkém oleji smíchaném s máslem. Podáváme s opečenými brambory a dušenou zeleninou.