Ořechové řezy II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto: 1 korpus – pečeme 3x
6 vajec
120 g moučkového cukru
2 PL horké vody
70 g mletých ořechů
40 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Náplň:
6 vajec
250 g krystalového cukru
2 vanilkové cukry
2 PL holandského kakaa
350 g másla
rum
rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s horkou vodou a moučkovým cukrem na hustou pěnu. Postupně přimícháme mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva. Nakonec ručně vmícháme z bílků ušlehaný sníh.

  2. Pečeme na plechu 36x30 cm vyloženým pečícím papírem. Kraje plechu zajistíme rámem na dorty nebo přehneme okraje pečícího papíru. Pečeme na 180´C asi 14 minut. Upečeme 3 korpusy. Ty necháme vychladnout, strhneme pečící papír a každý plát pokapeme rumem.

  3. Spodní plát potřeme marmeládou a částí náplně, přiložíme druhý a opakujeme. Povrch potřeme zbytkem náplně a libovolně nazdobíme. Dáme ztuhnout do chladničky, nejlépe přes noc.

  4. Příprava náplně: Vejce s cukry a kakao šleháme nad párou do zhoustnutí. Necháme vychladnout a pomalu přidáváme do ušlehaného másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!