Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang
Recepty, Mořské plodySuroviny
- živí krabi 2 ks na osobu
- rostlinný olej
- 1 větší červená cibule pokrájená
- jarní cibulky jemně nasekané
- 4 stroužky česneku jemně nasekané
- 1 cm strouhaného zázvoru
- 4 lžíce česnekové chilli omáčky
- 1 lžička mleté červené papriky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička soli
- 75 ml vody
Postup Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang
Postup přípravy receptu
-
Kraby usmrtíme bodnutím zespoda do středu krunýře, umyjeme, odlomíme spodní krunýř, odstraníme drápy a žábry s vnitřnostmi (to tmavé nebo žluté), rozmačkáme klepeta a nohy kleštěmi.
Kraby smažíme v rozpáleném oleji až do vysmažení tekutin a zčervenání krabů. Vyjmeme z pánve a v oleji orestujeme cibuli, česnek do rozvonění, pak přidáme zázvor, chili omáčku, mletou papriku, rajčatový protlak, pepř, sůl a vodu.
Za stálého míchání téměř zredukujeme kapalinu, přidáme kraby, nohy a klepeta a krátce provaříme, aby se chutě krabího masa a omáčky spojily.
Naaranžujeme kraby na talíři i s krunýřem, zalijeme omáčkou a ozdobíme jarní cibulkou. Jako příloha se podává bílá rýže.