Krabi na způsob Padang kuchyně - kepiting Padang

Recepty, Mořské plody

Suroviny

živí krabi 2 ks na osobu
rostlinný olej
1 větší červená cibule pokrájená
jarní cibulky jemně nasekané
4 stroužky česneku jemně nasekané
1 cm strouhaného zázvoru
4 lžíce česnekové chilli omáčky
1 lžička mleté červené papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
1/2 lžičky pepře
1 lžička soli
75 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Kraby usmrtíme bodnutím zespoda do středu krunýře, umyjeme, odlomíme spodní krunýř, odstraníme drápy a žábry s vnitřnostmi (to tmavé nebo žluté), rozmačkáme klepeta a nohy kleštěmi.

  2. Kraby smažíme v rozpáleném oleji až do vysmažení tekutin a zčervenání krabů. Vyjmeme z pánve a v oleji orestujeme cibuli, česnek do rozvonění, pak přidáme zázvor, chili omáčku, mletou papriku, rajčatový protlak, pepř, sůl a vodu.

  3. Za stálého míchání téměř zredukujeme kapalinu, přidáme kraby, nohy a klepeta a krátce provaříme, aby se chutě krabího masa a omáčky spojily.

  4. Naaranžujeme kraby na talíři i s krunýřem, zalijeme omáčkou a ozdobíme jarní cibulkou. Jako příloha se podává bílá rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!