Sýrové pečivo (kváskové)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Rozkvas:
40 g pravidelně živeného kvásku
160 ml (g) vody
100 g žitné mouky chlebové
60 g pšeničné mouky chlebové
Dále:
160 ml (g) vody
90 g pšeničné mouky chlebové
270 g hladké mouky
100 g strouhaného sýra
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
2 lžíce oleje
půl lžičky sušeného česneku
(možno vynechat nebo nahradit velkou špetkou mletého pepře)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na rozkvas smícháme a zakryté proti osychání necháme kvasit v teple asi 9-12 hodin. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které je třeba nechat opět v teple vykynout – trvá to 2-2,5 hodiny.

  2. Na pomoučené desce stolu z vykynutého těsta zformujeme 4 bagety (nebo dalamánky, bulky), opět necháme vykynout (1-2 hodiny), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 20-25 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!