Terezčin makovec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 máslo (hera)
- 30 dkg moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 15 dkg mletého máku
- 30 dkg hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 150 ml plnotučného mléka
- 4 vejce
Postup Terezčin makovec
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 170°C, vymažeme tukem pekáček a vysypeme polohrubou moukou. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a ve druhé míse máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Mouku, mák, prášek do pečiva promícháme. Střídavě přidáváme sypké přísady, mléko a 1/3 sněhu. Naposledy lehce vmícháme zbytek sněhu.
Těsto rozetřeme do pekáčku a dáme do trouby péct na 40 minut do zlatova. Necháme vychladnout a pocukrujeme.