Perličková buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g Hery
100 g cukru (možno i krupice)
1 vejce
2 žloutky
1 prášek do pečiva
Náplň:
425 ml mléka
75 ml rumu
500 g tvarohu
125 g cukru krupice
kůra z 1 citronu
1 lžíce oleje
1 vejce
3 žloutky
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
Sníh:
5 bílků
5 lžič moučkového cukru
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny suroviny na těsto a namačkáme ho rovnoměrně do vyššího pekáčku vymazaného máslem. Těsto přelijeme náplní, která vznikne smícháním všech ingrediencí (pozor mléko dáváme až nakonec a neleknout se, že náplň je dost řídká - puding to podrží a bude akorát).

  2. Dáme péct na 170 stupňů cca na 30-40 minut, pak přidáme navrch sníh, který vytvoříme vyšleháním bílků s moučkovým cukrem a citronovou šťávou (vše šleháme najednou) a buchtu s ním ještě zapečeme cca 10 minut při 150 stupních. Po upečení nesmí být sníh moc tmavý! Po vychladnutí se tvoří na bílku perličky…:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!