Červené zelí

Recepty, Saláty

Suroviny

menší hlávka červeného zelí
ocet
cukr
2 dl červeného vína
hladká mouka
sádlo
cibule
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dáme 2 lžíce sádla a na něm smažíme cibuli do sklovata. Poté přidáme hladkou mouku a zlehka osmažíme. Hotovou jíšku dáme stranou.

  2. Hlávku zelí pokrájíme na proužky, vložíme do kastrolu, přidáme kmín, červené víno, sůl a vodu.

  3. Pomalu dusíme, dokud zelí není měkké, případně přilijeme vodu. Zamícháme jíšku, přidáme ocet, můžeme dochutit trochou cukru.

  4. Pokud děláme zelí k huse nebo kuřeti, můžeme do zelí přidat šťávu z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!