Točenice se škvarkovou nádivkou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 ml vody
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
350 g pšeničné chlebové mouky
50 g hladké mouky
15 g čerstvého droždí
lžička cukru
Nádivka:
140 g mletých škvarků
110 g strouhaných vařených brambor
1 vejce
mletý pepř a sůl podle chuti
česnek
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Ve několika lžících vody rozmícháme cukr, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) do řídkého těstíčka a necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple vykynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme nádivkou a zavineme do rolády. Tu nakrájíme na řezy, poukládáme řezem na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme vykynout.

  3. Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby (200 °C/20-25 minut). Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!