Točenice se škvarkovou nádivkou
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 200 ml vody
- 4 lžíce oleje
- 1,5 lžičky soli
- 350 g pšeničné chlebové mouky
- 50 g hladké mouky
- 15 g čerstvého droždí
- lžička cukru
- Nádivka:
- 140 g mletých škvarků
- 110 g strouhaných vařených brambor
- 1 vejce
- mletý pepř a sůl podle chuti
- česnek
- drcený kmín
Postup Točenice se škvarkovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Ve několika lžících vody rozmícháme cukr, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) do řídkého těstíčka a necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme v teple vykynout.
Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme nádivkou a zavineme do rolády. Tu nakrájíme na řezy, poukládáme řezem na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme vykynout.
Pak pomašlujeme vejcem, posypeme semínky a dáme upéct do vyhřáté trouby (200 °C/20-25 minut). Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.