Točenice s masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- listové těsto
- olivový olej
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 g mletého masa
- majoránku
- čerstvou petrželku
- 1 lžíci rajského protlaku
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- pečicí papír
Postup Točenice s masem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibulku a česnek. Mleté maso smícháme se solí, pepřem, majoránkou, petrželkou, rajským protlakem, vajíčkem, opečenou cibulkou a česnekem.
Na plát listového těsta poklademe maso, zabalíme a vytvoříme rolku. To dáme na 20 minut do lednice ztuhnout. Potom podélně rozřízneme na dvě části, které spleteme do copu.
Takto připravené točenice ještě potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200°C asi 30 minut.