Kočičí oči z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 moučkového cukru
- 100 g Hery nebo jiného tuku
- 3 vejce
- 2 lžíce rumu
- 7 lžic vlažného mléka
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- piškoty
- marmeláda
Postup Kočičí oči z remosky
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr a tuk utřeme do pěny, střídavě a postupně přidáváme rum, vlažné mléko, prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Třetinu těsta dáme do nádoby remosky, kterou jsme už předem vyložili do poloviny výšky papírem na pečení - z pečícího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Papír nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora připaloval od pečícího víka. Pak na spodní třetinu těsta rozložíme těsně vedle sebe piškoty slepené marmeládou. Je dobré slepené piškoty mírně z obou stran přestříknout vodou nebo jinou tekutinou. Používám rozprašovač, piškoty pak v těstě lépe drží a neplavou vzhůru.
Piškoty mírně zatlačíme a na ně rozetřeme zbytek těsta. Přiklopíme víkem, remosku zapneme a pečeme zhruba 25 minut. Tato doba je orientační, může se malinko lišit.
Pak buchtu vyjmeme a necháme zchladnout. Remosku mám menší, s hliníkovou mísou o průměru 22 cm.