Karlovarské rohlíky s omládkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

960 g hladké mouky
410 ml vody (190 ml na omládek, zbytek do těsta)
50 g droždí
20 g sladěnky nebo sladovitu
30 g cukru
15 g soli
250 g margarínu (dala jsem obyčejnou Stelu, Hera nebo Zlatá Haná jsou moc navoněné - ale moc dobré jsou i s máslem)
olej (na potření rohlíků před pečením)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme 190 ml příjemně vlažné vody + Sladěnku + droždí + 250 g z odvážené mouky a necháme 60 minut kynout.

  2. Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut).

  3. Během kynutí bychom měli těsto dvakrát pořádně promísit.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 30-34 kusů, které necháme ještě asi 10 minut kynout.

  5. Pak z každého rozválíme ovál a z něj umotáme rohlík. Na plechu je zahneme a necháme kynout.

  6. Vykynuté potřeme olejem, můžeme je i naříznout a upečeme je v dobře vyhřáté troubě (230°C/asi 15-17 minut). Díky omládku bude těsto lépe kynout, nakyne víc a rohlíky budou lepší i druhý den po upečení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!