Karlovarské koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1. těsto:
- 150 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 100 g másla
- 2 PL cukru moučka
- 2 žloutky
- 20 g droždí
- 7 lžic vlažného mléka
- sůl
- 2. těsto:
- 2 bílky
- 3 lžíce cukr moučka
- 1 cukr vanilkový
- 3 - 4 lžíce mletých ořechů
- podle potřeby džem
Postup Karlovarské koláčky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosejeme mouku s cukrem a solí, nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít krásek. Pak přidáme vlahý tuk, žloutky a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozválíme na sílu 3 mm, vykrájíme 3 cm velká kolečka a klademe je na pečícím papírem vyložený plech. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 45 min.
Na ořechové těsto našleháme bílky, přidáme cukry a nakonec lehce vařečkou vmícháme ořechy.
Po vykynutí na každé kolečko dáme trochu pikantního džemu a zakryjeme ořechovým těstem, které naneseme lžičkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 min., než zrůžoví.