Karlovarské koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1. těsto:
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
100 g másla
2 PL cukru moučka
2 žloutky
20 g droždí
7 lžic vlažného mléka
sůl
2. těsto:
2 bílky
3 lžíce cukr moučka
1 cukr vanilkový
3 - 4 lžíce mletých ořechů
podle potřeby džem

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy prosejeme mouku s cukrem a solí, nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít krásek. Pak přidáme vlahý tuk, žloutky a vypracujeme hladké těsto.

  2. Těsto rozválíme na sílu 3 mm, vykrájíme 3 cm velká kolečka a klademe je na pečícím papírem vyložený plech. Necháme kynout přikryté utěrkou asi 45 min.

  3. Na ořechové těsto našleháme bílky, přidáme cukry a nakonec lehce vařečkou vmícháme ořechy.

  4. Po vykynutí na každé kolečko dáme trochu pikantního džemu a zakryjeme ořechovým těstem, které naneseme lžičkou.

  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 min., než zrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!