Škvarkovo-nivovo-hruškové točenice

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

2 vařené brambory
200 g škvarků
500 g hladké mouky
1 vejce
200 ml mléka
30 g droždí
sůl
200 g nivy
2 hrušky
1 lžička cukru
sádlo na potření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme kvásek, do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít.

  2. Škvarky nakrájíme nadrobno.

  3. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, najemno nastrouhané brambory, nakrájené škvarky. Přilijeme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto.(Já zadělávám v robotu.)

  4. Těsto dáme na teplé místo a necháme vykynout.

  5. Hrušky a nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Z hrušek opatrně vymačkáme šťávu.

  6. Vykynuté těsto rozválíme na obdelník, posypeme nivou a hruškami. Srolujeme do rolády a nakrájíme na řezy, poklademe řeznou plochou na plech vyložený pečícím papírem.

  7. Potřeme rozpuštěným sádlem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C Pečeme dozlatova. Doba pečení je u každé trouby jiná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!