Škvarkovo-nivovo-hruškové točenice
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 2 vařené brambory
- 200 g škvarků
- 500 g hladké mouky
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 30 g droždí
- sůl
- 200 g nivy
- 2 hrušky
- 1 lžička cukru
- sádlo na potření
Postup Škvarkovo-nivovo-hruškové točenice
Postup přípravy receptu
-
Připravíme kvásek, do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít.
Škvarky nakrájíme nadrobno.
Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, najemno nastrouhané brambory, nakrájené škvarky. Přilijeme kvásek a vypracujeme nelepivé těsto.(Já zadělávám v robotu.)
Těsto dáme na teplé místo a necháme vykynout.
Hrušky a nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Z hrušek opatrně vymačkáme šťávu.
Vykynuté těsto rozválíme na obdelník, posypeme nivou a hruškami. Srolujeme do rolády a nakrájíme na řezy, poklademe řeznou plochou na plech vyložený pečícím papírem.
Potřeme rozpuštěným sádlem a dáme do vyhřáté trouby na 200°C Pečeme dozlatova. Doba pečení je u každé trouby jiná.